• ΣΕΚΑΠΛΑΣ – ΠΕΕΥ

    Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και Αλλων Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών
  • ΣΕΚΑΠΛΑΣ – ΠΕΕΥ

    Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και Αλλων Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών

Προφίλ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων και Υπηρεσιών (Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ – Π.Ε.Ε.Υ.) ιδρύθηκε το έτος 1978 και περιλαμβάνει στους κόλπους του κατασκευαστές – εισαγωγείς και εμπόρους παντός είδους (πολυεστερικών, φουσκωτών κ.λπ.) σκαφών, μηχανών θαλάσσης, εξαρτημάτων και παρελκόμενων σκαφών, εφοδίων (σωστικών – πυροσβεστικών μέσων), ναυτιλιακών και ηλεκτρονικών  οργάνων, υλικών ναυπήγησης, χρωμάτων,  λιπαντικών,  ειδών πυρασφάλειας, καταδυτικού και αλιευτικού εξοπλισμού, ειδών ναυταθλητισμού, εκμισθωτές σκαφών αναψυχής (Rent a Boat) και λοιπών θαλάσσιων μέσων αναψυχής, που δραστηριοποιούνται σε όλη την Επικράτεια.

Η επωνυμία του για τις διεθνείς του παραστάσεις είναι HELLENIC MARINE INDUSTRY ASSOCIATION.

Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου των Συνδέσμων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA – International Council of Marine Industry Associations) και παρέχει στη διάθεση των μελών του Γραμματεία, Γραφείο Τύπου, εξειδικευμένο στα νομικοναυτιλιακά θέματα Σύμβουλο καθώς και Φοροτεχνικό και Νομικό Σύμβουλο.

Κορυφαίες εκδηλώσεις του είναι το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών που διεξάγεται στο «Metropolitan Expo» στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» καθώς και το Ανοιξιάτικο Θαλασσινό Σαλόνι.

Βασιζόμενος στην πολύχρονη εμπειρία του διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια ιδιαίτερα σε θέματα εφαρμογής των Κοινοτικών Οδηγιών που εκπονούνται με βάση τις διατάξεις της νέας προσέγγισης και σφαιρικής προσέγγισης (Σήμανση CE) των σκαφών (και συστατικών) αναψυχής που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, και ενθαρρύνει τα μέλη του για την απόκτηση υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και εξειδίκευση που θα ενδυναμώσει τη θέση τους στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, εγχώριο και διεθνές, επιχειρηματικό περιβάλλον και θα τους εξασφαλίσει προοπτικές ανάπτυξης. Παράλληλα, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με θεσμικούς παράγοντες και τους αρμόδιους Κοινοποιημένους Φορείς για την πιστοποίηση (Σήμανση CE) της ποιότητας κατασκευής των προϊόντων των μελών του και συνεργάζεται, επίσης, με Κρατικούς και μη Οργανισμούς, Ναυτικούς Ομίλους κ.λπ. για τη διάδοση του σκάφους αναψυχής και του θαλάσσιου Τουρισμού.

Η οικονομική και η πολιτιστική σημασία του θαλάσσιου τουρισμού είναι δεδομένα για την Ελλάδα, η οποία από τη φύση και τη γεωγραφική της θέση είναι πόλος έλξης τουριστών σε παγκόσμια κλίμακα. Οι πλούσιες φυσικές ομορφιές, ο λαογραφικός περίγυρος, η πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά, η ιστορικότητα της περιοχής και κυρίως το μεγάλο ανάπτυγμα της ελληνικής ακτογραμμής (17.253,3 χιλιόμετρα σε κλίμακα 1:50.000, περίπου ίσο με τα 2/3 του περίπλου της Αφρικανικής Ηπείρου), σε συνδυασμό με τη νησιωτική συγκρότηση της Ελλάδας και την παραδοσιακή αγάπη του Έλληνα για τη θάλασσα, προσδίδουν ιδιαίτερη αίγλη στον θαλάσσιο τουρισμό. Εξ’ άλλου, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα την έχουν καταστήσει διεθνώς «Παράδεισο του θαλάσσιου τουρισμού, μηχανοκίνητου και ιστιοπλοϊκού» και για μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων, Αμερικανών αλλά και άλλων εθνικοτήτων πολιτών αποτελεί «τουριστικό όνειρο».

Η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης αλλά και ενίσχυσης των δραστηριοτήτων των μελών του σε νέες (αλλά και ήδη καλυπτόμενες με ιδιαίτερη επιτυχία από ορισμένα μέλη μας) αγορές του εξωτερικού  με την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας, φινιρίσματος και προδιαγραφών, εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει στα μέλη του μία συνεχή και ακόμη πιο δυναμική πορεία.